2024. május 7. - Gizella

Tárlat a Postamúzeumban

A 160 éves pesti távíróra emlékezve időszaki kiállítás nyílt a Postamúzeumban, ahol az első telegráftól az SMS-ek fogadására alkalmas készülékekig átfogó gyűjteményben mutatják be a hírközlés fejlődésének mérföldköveit.
2010. október 9. szombat 07:50 - HírExtra
A postai világnaphoz kapcsolódóan október 9-től látogatható tárlatot Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára nyitotta meg.

A hírközlési technológiák fejlődésével kapcsolatban az utóbbi két évtized változásait említette az államtitkár, aki a kilencvenes években diáktársaihoz hasonlóan csak a kollégiumi folyosón elhelyezett vezetékes telefonon tarthatta a kapcsolatot családjával. Ehhez viszonyítva a mai mobiltelefonos világ olyan nagy lépésnek számít, mint 160 éve az első távíró beüzemelése.

A Postamúzeumban látható kiállításon eredeti és még ma is működőképes készülékeken lehet nyomon követni a hírközlés látványos fejlődését. A kiállított táviratokon pedig azt is meg lehet nézni, hogy miben különbözik a Magyar Királyi Postán feladott távirat és a ma is használatos üzenetküldés, hogyan működik a távírógép és mi volt a TELEX.

A kiállításról és a Hírközlési Múzeumi Alapítvány további gyűjteményeiről részletek a www.postamuzeum.hu címen találhatók, ahol a nyitvatartással kapcsolatos információk mellett többek között virtuális tárlatokkal várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását