2024. június 2. - Kármen, Anita

Másfél napig fér még a vörösiszap

Még másfél napig van elegendő hely az ajkai katasztrófa térségéből származó vörösiszapnak és törmeléknek a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. által kijelölt tározóban, az új terület kijelölése folyamatban van.
2010. október 25. hétfő 11:48 - HírExtra
Vasárnap tíz teherautóval többet állítottak munkába a kárfelszámolási munkák elvégzéséhez, így jelenleg mintegy félszáz jármű hordja folyamatosan a szennyező anyagokat a kijelölt VI-os kazettába - mondta Kivágó Tamás.

Az elmúlt időszakban már másfél millió köbméternyi anyagot gyűjtöttek össze, de a katasztrófavédők számításai szerint szerdától többet már nem tudnak szállítani a zagytározóba.

Az MTI úgy tudja, hogy a zagytározó területén a VIII-as kazettát fogják kijelölni a további hulladékok tárolására. Ha a már megtelt tározókat rekultiválják majd, azok tetejét földdel szórják be és befüvesítik.

A parancsnok elmondta, hogy az utak tisztántartására és a közlekedési balesetek megelőzésére újabb locsolóautókat kértek a fővárosból. A fő feladat jelenleg Kolontáron a Táncsics utca kármentesítése, továbbá az újonnan épült gát és a műút közötti rész talajvizének elvezetése. Devecserben a vasútnál felhalmozódott vörösiszapot szállítják nagy erőkkel és a Torna-patak menti területet mentesítik - tette hozzá Kivágó Tamás.

Hétfőn Devecserben és Kolontáron 700 ember - tűzoltó, katona és önkéntes - dolgozik 100 technikai eszköz segítségével a kármentesítésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását