2024. május 3. - Tímea, Irma

Ökodizájn rendezvénysorozat Budapesten

Öko-meseházzal, környezetbarát divatkreációkkal, alternatív közlekedési eszközökkel és számos érdekes programmal várja a látogatókat egy hónapon keresztül a csütörtökön kezdődő Városi élet - Élhető város! elnevezésű dizájn és öko-dizájn kiállítás- és programsorozat a fővárosi Central Passage-ban.
2010. október 31. vasárnap 12:45 - HírExtra
A szervezők tájékoztatáa szerint az eseménysorozat minden korosztály számára tartogat programokat. A környezetbarát közlekedési eszközök iránt érdeklődők tesztpályán tehetik próbára tudásukat, a fiatalabbakat pedig videojáték és öko-meseház várja.

A kifutón magyar divat- és formatervezők újrahasznosított anyagokból megálmodott kollekcióit mutatják be. Esténként neves előadók és zenekarok szórakoztatják majd a közönséget, mint például a Pálinkás Gergely Jazzy Lounge, a Magashegyi Underground, az Anna And The Barbies és az Irie Rocktrió.
Hétvégénként neves divattervezők alkotásait vonultatják fel, de fiatal hazai dizájnerek munkáit bemutató vásár, biopiac, gasztro- és pálinkakülönlegességek, bor- és gasztronómiai fesztivál is várja az érdeklődőket.

A szervezők célja, hogy környezettudatos gondolkodásra és viselkedésre ösztönözzék a városlakókat. Emellett arra keresik a választ, hogy miként szolgálja a dizájn az élhető és fenntartható városi létet.
Design Passage rendezvénysorozat a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára hazai celebritásokkal, valamint a Ferencvárosi Torna Clubbal szervez aukciót: installáció készül a hírességek aláírásával, a dedikált tárgyakat pedig a rendezvény ideje alatt elárverezik. Marek Zoltán fotóművész által a katasztrófa sújtotta övezetben készített fotókból külön kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását