2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Honlappal az egyszerűbb honosításért

Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult csütörtökön.
2010. november 4. csütörtök 18:13 - HírExtra
A www.allampolgarsag.gov.hu címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a honlap csütörtöki budapesti bemutatóján újságírók előtt nagyon fontosnak tartotta, hogy a határon túli magyarok pontosan tájékozódhassanak az egyszerűsített honosításról. Mint mondta, a honlappal hivatalosan is elindul a tájékoztatás.

Kiemelte: a kérelmeket január 1-től lehet benyújtani, az állampolgárság megszerzése teljesen ingyenes lesz, költséget csupán a dokumentumok fordítása jelenthet. A kérelmeket három hónapon belül elbírálják. Semjén Zsolt hangsúlyozta: a határon túli magyarok számára az állampolgárság megszerzésének lehetőségével a magyar nemzet közjogi egyesítése előtt nyílik meg a lehetőség.

A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes kitért arra is, hogy a honlapot belső fejlesztéssel dolgozták ki, az az államigazgatásnak egyetlen fillérjébe nem került.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását