2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Szent Korona ékesíti az osztrák emlékérmét

A magyar Szent Koronát ábrázolja az Osztrák Pénzverde most kibocsátott arany emlékérme.
2010. november 10. szerda 06:19 - HírExtra
A százeurós névértékű érme A Habsburgok koronái elnevezésű, öt darabból álló sorozat harmadik tagja és szerdán kerül kereskedelmi forgalomba. Előlapja a koronát ábrázolja, hátlapja Mária Teréziát Pozsonyban a koronázási ceremónia közben.

Az elsősorban gyűjtőknek és befektetőknek szánt érmét kedden mutatták be a bécsi magyar nagykövetségen, mintegy száz meghívott vendég, köztük a Habsburg család két tagja, Michael Salvator Habsburg-Lothringen és felesége jelenlétében.

Az érme tizenhat gramm súlyú magas tisztaságú (986-os finomságú) aranyból készült. Ára több mint hatszáz euró, darabszámát 30 ezerben szabták meg.

A sorozat érméi az uralkodóház öt legnevezetesebb koronáját ábrázolják. Az első kettőn a Német-római Birodalom uralkodóinak fejdísze, illetve az osztrák főhercegi korona látható. A sorozat negyedik, illetve ötödik darabja a cseh Szent Vencel-koronát és az osztrák császári koronát ábrázolja majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását