2024. június 2. - Kármen, Anita

Megbénult a román parlament

Szerdán is folytatódott az ellenzék bojkottja a román parlamentben.
2010. november 10. szerda 17:17 - HírExtra
Az ellenzéki képviselők kivonulása miatt a román parlament képviselőháza szerdán sem tudta folytatni tevékenységét. Az ellenzék bojkottja azután is folytatódott, hogy Traian Basescu államfő az előző napon "politikai tűzszünetet" javasló felhívást intézett a pártokhoz, hogy a parlament elfogadhassa a szükséges törvényeket a Nemzetközi Valutaalap szervezésében kötött nemzetközi hitelegyezmény megmentése érdekében. Az ellenzéki képviselők azonban testületileg kivonultak a teremből a "csalással" vádolt házelnök, Roberta Anastase lemondását követelve.

A képviselőház elnöke a kormány fő erejét alkotó Demokrata Liberális Párthoz (PD-L) tartozik, az ellenzék azzal vádolja őt, hogy a nyugdíjtörvény-tervezetről tartott szeptemberi szavazáskor meghamisította a voksolás eredményét, és majdnem kétszer több igen szavazatot számolt össze, mint ahány képviselő valójában bent volt a teremben.

Az Anastase leváltására vonatkozó híresztelések azt követően kaptak lábra, hogy az államfő két nappal korábban Emil Boc miniszterelnökkel - aki egyben a fő kormánypárt elnöke - és a házelnökkel együtt megbeszélést tartott az elnöki hivatalban. A tanácskozás után azonban mindenki cáfolta, hogy felmerült volna a házelnök leváltása. A román sajtó mégsem tartja kizártnak, hogy a PD-L esetleg hajlandó maga is "feláldozni" a házelnököt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását