2024. május 7. - Gizella

Tombol a kolera Haitiban

Már 724 halálos áldozata van a Haitiban tomboló kolerajárványnak, és országszerte 11 ezerre nőtt azok száma, akiket a betegség tüneteivel szállítottak kórházba - közölte az egészségügyi minisztérium, amely előző nap még 643 halottról és 10 ezer kórházi betegről számolt be.
2010. november 11. csütörtök 22:21 - HírExtra
A megbetegedések számának rohamos növekedése részben annak tudható be, hogy a héten a zsúfolt fővárost is elérte a járvány; ez az a fejlemény, amitől a hatóságok a legjobban rettegtek. A január 12-i földrengés által lerombolt Port-au-Prince-ben a lakók fele sátortáborokban él, sokan pedig az alapvető higiénés körülményeket nélkülöző nyomornegyedekben tengődnek, ami igencsak kedvez a kolera gyors terjedésének.

A múlt héten a karibi országon átvonuló Tomas hurrikán, és a vele járó heves esőzések is tovább nehezítették a betegség elleni küzdelmet.

Szerdán - miután hivatalosan megerősítették, hogy a fővárost is elérte a kór - Gabriel Thimote, a közegészségügyi minisztérium főigazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a "kolerajárvány már nem csak egy egyszerű egészségügyi szükséghelyzet, hanem nemzetbiztonsági üggyé vált".

A Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) azt jósolja, hogy Haitiban az elkövetkező években még több tízezren fertőződhetnek meg a kórral, valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy a kolerajárvány könnyen átterjedhet a szomszédos Dominikai Köztársaságra is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását