2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A féreg férfi bedugaszolja a nőt szex után

A fonálférgek a párzást követően a hímek egyfajta kocsonyás dugóval látják el a nőstényeket, amelyről német kutatók kiderítették, hogy jót tesz a nőstényeknek, és fokozza ökológiai rátermettségüket.
2010. november 13. szombat 16:43 - HírExtra
A hím fonálférgek viselkedése mindazonáltal nem teljesen önzetlen. A dugó a petetermelésre is kedvező hatással van - írják a Tübingeni Egyetem kutatói a Frontiers in Zoology című szaklapban a Die Welt című német lap internetes kiadása szerint.

A zselészerű anyagot a hímek a nőstény külső nemi szerveire helyezik, és az - akár egy ragasztó - később megszilárdul. Eddig úgy vélték a kutatók, hogy ezzel a hímek riválisaikat akarták megakadályozni abban, hogy az "ő" nőstényükkel közösüljenek. Nadine Timmermeyer tübingeni zoológus és csapata azonban felfedezte, hogy a dugóval ellátott nőstények éppoly gyakran szexelnek, mint azok, amelyeknek nincs.

Az eredmények arra utalnak, hogy a dugaszolás nincs befolyással arra, mekkora valószínűséggel talál rá egy nőstényre egy hím, sem arra, hogy ezt követi-e párzás vagy sem. Ezzel szemben nyilvánvaló, hogy a kocsonyás anyag hatással van a petetermelésre - fejtették ki Timmermeyerék.
Tehát a dugó a nőstény javát szolgálja, nem pedig a többi hím távoltartását.

Hatása azzal magyarázható, hogy egyfajta zárat képez a nősténybe jutott spermiumok és a külvilág között, távol tartva így a kórokozókat. Az is lehetséges, hogy olyan anyagokat tartalmaz, amelyek stimulálják a nőstényt, tápanyagokat közvetítenek vagy antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását