2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mi az igazság az uralkodóról?

Viharfelhők gyülekeznek egy nemrég megjelent könyvben többszöri házasságtöréssel vádolt XVI. Károly Gusztáv svéd uralkodó feje felett, a stockholmi udvar, valamint a király azonban nem fűz megjegyzéseket a könyvben szereplő állításokhoz.
2010. november 15. hétfő 18:37 - HírExtra
XVI. Károly Gusztáv előre tekint és uralkodói kötelezettségeinek akar eleget tenni - mondta hétfőn Nina Eldh, a palota szóvivője. "Egy szóval sem kommentáljuk" - jegyezte meg a király állítólagos sztriptízbár-látogatásairól és félrelépéseiről szóló szalagcímekre reagálva.

A szóvivő csak annyit mondott, hogy a királynak karácsony közeledtével - mint mindig - sűrű programja van, és különösen várja az ifjúsági- és gyermek világfórumra tervezett látogatását Szilvia királynéval.

A svéd sajtó a hét végén nem szolgált új információkkal a 64 éves uralkodó kerülőútjairól, amelyeket a két hete megjelent a Den motvillige monarken (A kelletlen uralkodó) című könyv szellőztetett meg. A kötet három szerzője azt írta, hogy a király még zsarolhatóvá is vált a sztriptízbárokban tett látogatásai miatt.

A botránykönyvben napvilágot látott XVI. Károly Gusztávnak Camilla Henemark énekesnővel folytatott viszonya is. A 46 éves nő nyilatkozott az Expressen című tömeglapnak. "Szeretném tovább élni az életemet; csakúgy mint a királynak, nekem is vannak feladataim... Ismert ember vagyok, szeretném, ha az emberek bíznának bennem. Az ember nem lehet mindenre büszke az életében. Ez olyan, amire nem vagyok büszke" - mondta a kapcsolatról a nyolcvanas években híressé vált Henemark.

Az Expressen azt is megírta, hogy a király és az énekesnő légyottjait Károly Gusztáv egy befolyásos barátjának lakásában ejtették meg a titkosszolgálat figyelő szemei által övezve. A szolgálat néha még autóval haza is vitte az énekesnőt. Camilla Henemark szerint ő volt az, aki több elővigyázatosságot kért a királytól, aki egyáltalán nem tartott a lebukástól. Kettejük kapcsolatát a híresség tinédzserek közötti szerelemként írta le.

A hírek szerint egy stockholmi bár tulajdonosa felvételeket terjesztett a királyról, amint épp egy orgián vesz részt. A tulajt évekkel ezelőtt Björn Borg teniszező zsarolásáért elítélték.

Svéd pletykalapok emlékeztettek arra, hogy a királyi pár az 1990-es években Károly Gusztáv kicsapongásai miatt a válás küszöbén állt, és céloztak arra, hogy Szilvia királyné azért vetette alá magát Brazíliában rendszeresen szépészeti beavatkozásoknak, hogy fiatalabbnak tűnjön férje szemében.

A svéd királyi család utóbbi egy éve nem volt túl örömteli: Szilvia királynőről elterjesztették, hogy Alzheimer-kórban szenved, Károly Fülöp herceg félrelépett, majd egy meztelen fotókat vállaló modellel került össze, Magdolna hercegnő pedig felbontotta eljegyzését vőlegényével, aki megcsalta őt. Viktória trónörökös hercegnő nyári esküvője nyugalmat hozott, de a király személye körül kirobbant botrány újra felborzolta a kedélyeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását