2024. május 5. - Györgyi

Vissza a tulajdonoshoz

Visszakerült eredeti tulajdonosaihoz az a XVIII. századi festmény, amelyet 1979-ben loptak el Londonból, majd később Gianni Versace divatdiktátor vett meg jóhiszeműen.
2010. november 22. hétfő 18:46 - HírExtra
A néhai tervező hagyatékából 2009 márciusában tartottak árverést a Sotheby's aukciósház szervezésében, Johann Zoffany német festő képét azonban az utolsó pillanatban visszavonták a tételek közül.

Mint kiderült, a George Maule őrnagy portréja című festmény lopott volt, erre az eltűnt műtárgyak felkutatásával foglalkozó Art Loss Register hívta fel a Sotheby's figyelmét. A portrén szereplő férfi egyik közvetlen leszármazottja kapcsolatba lépett a regiszterrel, és fényképpel bizonyította, hogy a mű a család birtokában volt.

Az Art Loss Register szerint "ami két nagyon jó anyagi helyzetű európai család jogi csatája lehetett volna, az végül barátságos megoldással záruló ügy lett". A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, a regiszter egyik képviselője azonban ismét hangsúlyozta, kétség sem fér ahhoz, hogy Versace jóhiszeműen tett szert a festményre a nyolcvanas években.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását