2024. május 17. - Paszkál

A holttestek felkutatása hónapokig tarthat

Gyásznapot tartottak csütörtökön Új-Zélandon a múlt heti bányarobbanás áldozataira emlékezve, miközben helyi illetékesek azt mondják, hogy hetekig, de akár hónapokig is eltarthat, amíg felkutatják a beomlott bányában a szerencsétlenül járt vájárok holttestét.
2010. november 25. csütörtök 09:42 - HírExtra
A múlt pénteken az új-zélandi Déli-sziget nyugati partvidékén lévő bányában sújtólégrobbanás történt; a mélyben rekedt 29 bányász.

A helyi hatóságok szerdán azt közölték, nincs remény arra, hogy túlélőket találjanak. A mentési munkálatokat akadályozza a metán és más robbanékony gázok magas koncentrációja a bányában. A szakemberek különböző robotok és elektronikus eszközök segítségével kutattak élet után a bányában, de hiába.

A tragédia mélyen megrázta az országot, és feldúlta a családokat, akik a 33 megmenekült chilei bányász történetébe kapaszkodva mindvégig azt remélték, hogy hozzátartozóik élve kijuthatnak a mélyből. Az új-zélandi miniszterelnök már többször találkozott az áldozatok családjával, és megígérte nekik, hogy alapos nyomozást fognak folytatni az ügyben.

A bánya működtetői csütörtökön azt mondták, mindent megtesznek, hogy a felszínre hozzák a holttesteket, ám ezt akadályozza a metán és más robbanékony gázok továbbra is magas koncentrációja a bányában.

A tárnában valahol tűz is ég, ami további gázokat termel illetve belobbanthatja a keveréket. A szakértők azt tervezik, hogy megpróbálják kiszorítani az égést és a robbanásokat tápláló oxigént a bányából.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását