2024. április 27. - Zita

Bányakatasztrófa: újabb fejlemények

Felmondta a szolgálatot az a távirányítású robot, melyet azért küldtek le a pénteken beomlott új-zélandi bányába, hogy megmérje a veszélyes gázok koncentrációjának szintjét, és felvételeket készítsen.
2010. november 23. kedd 08:12 - HírExtra
Gary Knowles rendőrparancsnok kedden közölte, hogy a helyzet nagyon súlyossá vált, és egyre csökken a remény, hogy a mélyben rekedt bányászokat ki tudják menteni. A robot 550 métert tett meg az alagútban, majd leállt, körülbelül 2 kilométerre attól a helyszíntől, ahol a bányászok tartózkodhatnak. Az új-zélandi South Island nyugati részén található Pike River bányában bekövetkezett robbanás után két embernek sikerült a felszínre jutnia, de 29 vájár a mélyben rekedt.

A bányászok 17 és 62 év közöttiek, és a helyieken kívül két brit, két ausztrál és egy dél-afrikai is van köztük. A baleset óta semmi hír sincs róluk.

A 2,3 kilométer hosszú Pike Rivert vízszintesen vájták egy hegyláncba. A vájárok valószínűleg egészen a hegy gyomrában voltak a robbanáskor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását