2024. május 11. - Ferenc

Karácsony a kastélyban

Több mint negyven kortárs iparművész a Nagytétényi Kastélymúzeum 28 termében fölállított egy-egy fenyőfát karácsonyfának öltöztet föl szombatra a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig című, Európa ötszáz évének lakókörnyezetét bemutató állandó tárlaton.
2010. december 2. csütörtök 20:39 - HírExtra
A XIV.-XIX. század lakberendezését idéző bútorok és az iparművészek egyedi karácsonyfadíszei különleges hangulatot teremtenek a barokk kastélyban. A fűszerek illata, a zeneszó, a fények és a díszek immár nyolcadik éve elengedhetetlenül hozzátartoznak a kastélymúzeum decemberi képéhez - mondta el az MTI-nek Fodor Andrea megbízott igazgató.

A tavalyi karácsonyi kiállításon megcsodált díszeket idén is árverésre bocsátják a szombati megnyitó után 12 órakor, s a Nagytétényi Kastély Közalapítvány javára befolyt összeggel a kastély jövő évi programjainak megvalósítását támogatják.

A karácsonyi ajándékozást segíti a kiállító művészek és kézművesek egyedi alkotásaiból rendezett vásár a kastély földszinti, boltíves helyiségeiben. A megnyitón méz-, gyógytea-, illóolaj és borvásárt is tartanak. A díszudvaron pedig hagyományos erdélyi recept alapján készülő kürtös kalács várja látogatókat - tette hozzá az igazgató.

A kastély dísztermében hétvégeken és a két ünnep között délelőttönként gyermekeknek szól Róka Móka Mesetára, a Maszk Bábszínház előadása, a Bábakalács Társulat és a Ziránó Színház bemutatója, délutánonként koncertek lesznek, vasárnap reneszánsz és barokk muzsika szól az Excanto Együttes előadásában, koncertet tart a Hortus Musicus 99 együttes, de föllép a Marquise Együttes, a budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar, a Lux Mundi trió pedig barokk zenei hangversenyt ad - sorolta Fodor Andrea igazgató.

A Karácsony a kastélyban című kiállítás 2011. január 2-ig tart nyitva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását