2024. május 17. - Paszkál

Árad a Tisza

Árhullám indult el a Felső-Tiszán az elmúlt két napban a Tisza vízgyűjtőin lehullott jelentős, néhol 30 millimétert meghaladó csapadék hatására.
2010. december 3. péntek 18:39 - HírExtra
Lovas Attila, a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Kötikövizig) védelemvezetőjének  tájékoztatása szerint emiatt 152 kilométer hosszon elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Zagyva jobb partján, Jászberény és Újszász között, a bal partján, Jászberény és Szászberek között, valamint a Hortobágy-Berettyó jobb partján, Karcag és Túrkeve között. A Hortobágy-Berettyón tapasztalható gyors vízszintemelkedés miatt a folyó felső szakaszán várhatóan pénteken 18 órától másodfokúra növelik a készültséget.

A lehullott nagy mennyiségű csapadék, az áradó befogadók és a csatornák telítettségének emelkedése miatt péntek délelőtt harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a kisújszállási és a karcagi szakaszon. A ceglédi, jászberényi, jászkiséri, mezőtúri, kiskörei és kunhegyesi szakaszokon másod-, míg a cibakházi szakaszon elsőfokú készültség érvényes.

A Közép-Tisza vidékén a vízzel borított területek nagysága meghaladja a 31 ezer hektárt.
A belvízvédelmi helyzet segítségkérést indokolt, ezért pénteken 21 gépész érkezett a győri központú Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságtól a Kötikövizighez, és azonnal bekapcsolódtak a belvíz elleni védekezésbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását