2024. június 2. - Kármen, Anita

Leminősítették Görögországot

További leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette Görögország már most sem befektetési ajánlású - vagyis "bóvli" - kormánykötvény-adósi besorolását csütörtökön a Moody's Investors Service.
2010. december 16. csütörtök 20:09 - HírExtra
A nemzetközi hitelminősítő az adósságcsökkentéssel, a költségvetési bevételekkel és a külső támogatással kapcsolatos növekvő bizonytalansággal indokolta a lépést. A Moody's csütörtöki londoni bejelentése szerint a felülvizsgálat a "Ba1" szintű hazai és külső kormánykötvény-adósi osztályzatra vonatkozik.

A hitelminősítő közölte, hogy a görög besorolás akár több fokozatú visszaminősítése is elképzelhető, ha a felülvizsgálat során a cég annak növekvő kockázatát látja, hogy a hazai össztermékhez (GDP) mért görög adósságráta a következő három-öt évben sem fog stabilizálódni.

Görögország az egyetlen euróövezeti tagállam, amelyre több hitelminősítő befektetési szint alatti osztályzatot tart érvényben. A "három nagy" - Moody's, Standard & Poor's, Fitch Ratings - közül már csak a Fitch sorolja befektetésre ajánlott szintre a görög adósságot, "BBB mínusz" besorolással; igaz, ezt is leminősítést valószínűsítő negatív kilátás egészíti ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását