2024. május 19. - Ivó, Milán

Több millióval tartozik a Roxy Rádió

A Médiatanács nem máról holnapra dönt egyes rádiók szerződésének felmondásáról - írta az MTI-nek pénteken küldött közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), miután pénteken több hírportálon is megjelentek a Roxy Rádió megszűnésével kapcsolatos hírek.
2010. december 17. péntek 21:32 - HírExtra
A Roxy Rádió több éves elmaradással rendelkezik, összesen 91 millió 114 ezer forint díjtartozást halmozott fel - írja a közlemény, amely úgy folytatja: a Médiatanács november 10-én felmondta a rádió műsorszolgáltatási szerződését. "A műsorszolgáltatási díj közpénz, ezért a Médiatanács a díjbefizetésekkel kapcsolatban fokozott gondossággal köteles eljárni" - írják.

A hatóság a Roxy Rádió esetében 2006-ban a felére csökkentette a rádió műsorszolgáltatási díját. A Roxy 2009-ben kétszer kapott részletfizetési kedvezményt, de egyik megállapodást sem teljesítette. A médiahatóság a helyzet tisztázása érdekében több alkalommal személyes találkozóra is lehetőséget biztosított, de a rádió vezetői nem éltek az alkalommal.

Idén a Roxy ismét lehetőséget kapott arra, hogy részletekben fizesse ki tartozását, de ezt a megállapodást sem tartotta be, ráadásul június óta a bankgarancia nyújtására vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette - magyarázza az NMHH közleménye, amely azt is kiemeli, hogy 2010-ben a helyi és körzeti műsorszolgáltatók részére 25 százalékos díjcsökkentést is lehetővé tettek, továbbá a részletfizetésre vonatkozó kérelmeket mindig kedvezően bírálják el.

A Roxy Rádió esetében is csak több éves késedelem és majdnem 100 milliós díjtartozás után döntött úgy a hatóság, hogy több kedvezményt nem biztosít a rádió számára és rendelkezik a szerződés felmondásáról - írja a közlemény.

A rádió honlapján még nincs látható jele annak, hogy hamarosan megszűnik az adó, de a YouTube videómegosztó internetes oldalon már búcsúznak a hallgatóktól.

A földfelszíni sugárzást 1999-ben megkezdő budapesti körzeti műsorszolgáltató többször cserélt gazdát. 2002-ben a felmérések szerint heti 500 ezer hallgatója volt, amellyel vezető pozíciót foglalt el a kereskedelmi rádiók piacán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását