2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Utolsó nap a Mikulásgyárban

A megnövekedett hétvégi érdeklődés miatt kétszer annyian várják az adományokat a Mikulásgyárban vasárnap, mint egy átlagos mikulásgyári napon. Az ország legnagyobb jótékonysági rendezvénye estig fogadja az ajándékokat.
2010. december 19. vasárnap 16:01 - HírExtra
A nap folyamán a felkereste a Mikulásgyárat Tóth Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, aki átadta a BRFK állománya által szervezett gyűjtés során felajánlott és összegyűjtött 18 zsáknyi könyvet, játékot, ruhaneműt, ajándéktárgyat - közölte a BRFK kommunikációs osztálya. A BRFK állománya második alkalommal szervezett gyűjtést azok számára, akik szerényebb körülmények között kénytelenek ünnepelni a karácsonyt.

A Mikulásgyár szervezői azzal számolnak, hogy csak a mai napon legalább kilencezer ember látogat el a Felvonulási téren felállított Mikulásgyárba. Csak vasárnap annyi adományt hoznak a Mikulásgyárba, hogy abból legalább 25 ezer embernek lehet segíteni. Ma még az ajándékokat, az ország 13 plázájában felállított - kihelyezett mikulásgyári lerakóhelyen - és a vasárnap is nyitva tartó postákon is fel lehet adni – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár tulajdonosa.

A rendezvény önkéntesei között megjelentek a turisták is. A Mikulásgyár első külföldi önkéntese Ausztráliából érkezett. A 33 éves fiatalember szerint a Mikulásgyárnak nemcsak Európában, de már Ausztráliában is vannak rajongói. Ő az interneten olvasott a karitatív rendezvényről, ezért jött éppen decemberben Magyarországra - olvasható a jótékonysági rendezvény szervezői által az MTI-hez eljuttatott közleményben.







Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását