2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Soha nem adakoztak ennyit

A rekordnak számító félmilliárd forintot is meghaladta a Mikulásgyárba érkezett adományok értéke.
2010. december 20. hétfő 10:34 - HírExtra
Ezzel mintegy 150 ezer rászorulónak segíthetnek Magyarország legnagyobb jótékonysági akciójának szervezői - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár tulajdonosa.

A közlemény szerint a vasárnap befejeződött adománygyűjtésre azért volt szükség, mert szociológiai vizsgálatok szerint Magyarországon a népesség 12-13 százaléka, és a gyermekek mintegy ötöde számít szegénynek. A felmérések szerint 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és 380 ezerre tehető az alultáplált, elégtelenül étkező gyermekek száma.

A felvonulási téri ajándékcsomagoló-üzemben a nagy hideg miatt néhány órára többször is leállt a fűtés. Az önkéntesek saját zsebükből fizették ki a fűtőolaj számláját, mert a hazai és multinacionális vállalatok többsége még kedvezményt sem ajánlott fel a fűtőolaj árából - írta közleményében a jótékonysági rendezvény szervezője. "Több helyről csak azt a választ kaptuk, hogy a Mikulásgyár marketingszempontból nem érdekes, ezért azt nem is támogatják" - tette hozzá Zsolnai.

Tavaly Lisszabonban Európa második legjobb jótékonysági rendezvényévé választották a magyar karitatív akciót, amelyet, ha nem is az energiaszektorban, de máshol rengetegen segítettek. A Mikulásgyár főtámogatója a magyarországi BNP Paribas Csoport minden tagja, kiemelten a Magyar Cetelem Bank és a Ségécé Magyarország, a legnagyobb hazai plázalánc üzemeltetője.

Jelentős összeggel támogatta a rendezvényt a Magyar Posta, a 6X6 Taxi, a Digi TV és a Citibank is. Ezek a cégek a felajánlott anyagi segítség mellett önkénteseket is küldtek a Mikulásgyárba, hogy a Magyar Vöröskereszt szakembereivel kiegészülve segítsék a jótékonysági akció munkáját.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását