2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem hagy időt a magán-nyugdíjpénztári tagoknak a kormány!

A kormány nem biztosítja a korábban beígért 45 napot azoknak, akik nyilatkozni kívánnak magánnyugdíjpénztárban maradásukról.
2010. december 21. kedd 16:50 - HírExtra
A november 24-én tartott kormányszóvivői tájékoztatón Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt ígérte, 45 napjuk lesz azoknak, akik nyilatkozni kívánnak magánnyugdíjpénztárban maradásukról. Az eseményről az MTI így tudósított: "A kormány által benyújtandó törvénycsomag vitája várhatóan december 15-én lezárul, és ezután a magán-nyugdíjpénztári tagoknak 45 napjuk lesz annak eldöntésére, hogy milyen nyugdíjrendszerbe tartozzanak - jelezte Matolcsy György."

Később az InfoRádió Aréna című műsorában Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja vélekedett úgy, 45 nap elég a magánnyugdíjpénztár-tagoknak arra, hogy döntést hozzanak a visszalépés vagy a maradás kérdésében.

Ehhez képest a Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon még ma sem lehetett nyilatkozni a magánnyugdíjpénztárban maradásról.

Egy az MSZP birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint azért nem fogadja az intézmény az ügyfeleket, mert a törvényt még nem írta alá a köztársasági elnök.
Forrás: mszp.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását