2024. május 17. - Paszkál

A többséget nem érdekli az áremelés?

A lakosság kétharmada számára nem emelkedik a gáz ára a 2011. január 1-jétől életbe lépő új gázár-szabályozásnak köszönhetően; a szociálisan rászorulóknak pedig csak jövő év áprilisa után kell kérniük a szeptembertől életbe lépő új energia-ártámogatási rendszerbe való felvételüket.
2010. december 29. szerda 06:52 - HírExtra
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményében hangsúlyozza: a kormány 1.200 köbméteres fogyasztásig fenntartja a gázár-moratóriumot, így a kevésbé tehetős rétegek, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok terhei sem emelkednek.

Az új, sávos gázár-szabályozás révén tehát a fogyasztók 57 százalékánál egyáltalán nem változik a gáz ára, míg a fogyasztók további 9 százalékánál - az 1.200-1.500 köbméter között fogyasztók esetében - is csak 0,7 százalékos növekedés várható, de a drágulás aránya a többi fogyasztó esetében sem éri el a kétszámjegyű mértéket - fejtik ki.

A tárca megjegyzi továbbá, hogy a 2010 júniusától bevezetett ármoratórium már eddig is 15-20 százalék közötti áremeléstől kímélte meg a lakosságot.

A tájékoztatás szerint 2011. április 30-ig már nem változik a gáz és távhő ártámogatási rendszere, így az arra korábban jogosultságot szerző szociálisan rászorultaknak addig nincs szükségük újabb ügyintézésre.

Az energia-ártámogatási rendszer 2011 szeptemberétől változik, ekkor az beépül a lakásfenntartási támogatásba és hagyományos fűtésre - például szén és fatüzelésre - is igénybe vehető lesz. Ezért új kérelmek beadására csak 2011 áprilisát követően lesz szükség, amelyeket az eddigi gyakorlattól eltérően az önkormányzatok fognak elbírálni - mutat rá a minisztérium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását