2024. május 3. - Tímea, Irma

Netanjahut óvaintették

Hoszni Mubarak egyiptomi elnök óva intette Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, hogy új katonai akciót indítson a palesztinok ellen a Gázai-övezetben.
2011. január 6. csütörtök 19:31 - HírExtra
A két politikus több órán keresztül tárgyalt csütörtökön Sarm-es-Sejkben Mubarak szóvivője szerint az elnök figyelmeztette vendégét arra, hogy a legutóbbi izraeli "fenyegetések" a régió stabilitását veszélyeztetik.

Az egyiptomi elnök arra is felszólította Netanjahut, hogy állítsa le a megszállt területeken létesített zsidó telepek bővítését, mert különben nem indulhatnak meg a palesztinokkal az elakadt béketárgyalások. Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerdán sürgette Izraelt, hogy szüntesse be a Gázai-övezet elleni kereskedelmi blokádot.

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter azonban azt válaszolta, hogy erre akkor kerülhet sor, ha az Európai Unió garantálja, hogy nem csempésznek be fegyvereket a térségbe.

Az utóbbi időben kiújultak az izraeli területek elleni rakétacsapások és az erre adott, gázai célpontok ellen irányuló izraeli támadások.

Izrael két esztendővel ezelőtt három hétig tartó katonai offenzívát indított a Gázai-övezet ellen. Az izraeli hadsereget akkor egy ENSZ jelentés - csakúgy, mint a fegyveres palesztin csoportokat - háborús bűnök elkövetésével vádolta meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását