2024. május 17. - Paszkál

Szerződést kötnek az IMF-fel?

Románia elővigyázatossági megállapodást köt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval - erősített meg egy múlt heti, nem hivatalos értesülést Gheorghe Ialomitianu román pénzügyminiszter.
2011. január 10. hétfő 15:45 - HírExtra
A múlt héten az ügylethez közel álló egyik forrás azt mondta, hogy Nemzetközi Valutaalappal 3,6 milliárd eurós elővigyázatossági megállapodást köt Románia azután, hogy áprilisban kifut a jelenleg érvényes készenléti hitelszerződés. A pénzügyminiszter hétfőn nem közölte, hogy az IMF-fel és az EU-val kötendő új megállapodás milyen összegről szólna.

Csak annyit jegyzett meg, hogy kizárólag abban az esetben nyúlna az Európai Bizottság által jóváhagyásra kerülő pénzhez Románia, ha nem lenne képes fedezni idei államháztartási hiányát. Ez azonban nem valószínű - tette hozzá.

Románia 2009 tavaszán kötött 20 milliárd euró értékű, többoldalú nemzetközi készenléti hitelmegállapodást az IMF szervezésében, aminek időtartama két év. Az IMF 13 milliárd euróval járult hozzá a csomaghoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását