2024. május 17. - Paszkál

Keresik a legjobb megoldásokat

A magyar EU-elnökség keresni fogja a legjobb megoldásokat, amelyeket a tagállamok adtak a globális gazdasági válsággal felszínre került új szervezett bűnözési módszerek ellen - mondta Pintér Sándor.
2011. január 19. szerda 18:59 - HírExtra
Pintér - aki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel közösen előzetesen tájékoztatta a sajtót az Európai Unió bel- és igazságügyi tanácsának informális csütörtöki-pénteki üléséről - elmondta: a magyar EU-elnökség kiemelt céljai között szerepel a szervezett bűnözés elleni harc erősítése.

Rámutatott, hogy az utóbbi évek válsága nemcsak a gazdaságot érintette, hanem a bűnözői szokásokat is befolyásolta, újfajta bűnözői módszereket alkalmaznak, amelyekre új válaszokat kell találni.

A belügyminiszter elmondta, hogy a tanácskozásra meghívták az EU rendvédelmi ügynöksége, az Europol igazgatóját, a Nemzetközi Bűnügyi Rendőrség Szervezete, az Interpol elnökét, továbbá a Délkelet-európai Együttműködési Kezdeményezés, a SECI vezetőjét is.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását