2024. május 4. - Mónika, Flórián

WB: vége a nyomozásnak

Pénteken lezárja a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében.
2011. január 27. csütörtök 14:30 - HírExtra
A szórakozóhely egyik gyanúsított ügyvezető-igazgatójának védője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy ügyfelének csütörtöki kihallgatásán elhangzott: a nyomozóhatóság pénteken lezárja az ügyet. Papp Gábor hozzátette, a rendőrség szokatlan gyorsasággal fejezte be a nyomozást az ügyben, és reményét fejezte ki, hogy kellő alapossággal vizsgálták meg a történteket.

A gyanúsítás szerdai megváltoztatásával kapcsolatban az ügyvéd azt mondta: panaszt tett az újabb gyanúsítás ellen, amelynek a büntetési tétele egyébként azonos a korábbi gyanúsításával.

A BRFK szerdán közölte a rendőrség honlapján, hogy már halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoz a BRFK a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében.

A rendőrségi felhívás és adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a szórakozóhelyen a tragédia estéjén kialakult tülekedésben 14 ember szenvedett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket. A sérüléseket igazságügyi orvos szakértő minősítette.

A közlemény szerint ezen adatok alapján a nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytatja tovább az eljárást. A BRFK a korábbi adatok alapján kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettesek ellen büntetőeljárást.

A nyomozás megindítását követően a fővárosi rendőrség hat embert vont gyanúsítottként eljárás alá, és száztíz embert hallgattak ki tanúként.

Január 15-én a West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását