2024. május 10. - Ármin, Pálma

Várakozások Záhonynál

Továbbra is kilenc órás várakozásra kényszerülnek az Ukrajnába tartó kamionok a Záhony és Csap közötti határállomáson - közölték a rendőrség, illetve a Nemzeti Adó és Vámhivatal illetékesei szombaton délelőtt.
2011. január 29. szombat 11:11 - HírExtra
A szomszédos országba tartó teherautók átléptetése nagyon lelassult és péntek délután óta 540 percet várakoznak a sofőrök, míg beléphetnek az ukrán oldalra. A határállomásra vezető 4-es számú főút záhonyi részén emiatt több, mint 300 kamion torlódott fel és mínusz tíz fokos hidegben éjszakáztak a gépkocsivezetők, akiknek a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete oszt forró teát, kekszet és vizet.

Zolcsákné Józsi Erzsébet, a Vöröskereszt kisvárda-záhonyi területi vezetője elmondta: öt aktivista és a határrendészek segítségével osztanak védőitalt. A határrendészet konyháján készítik a teát és viszik a helyszínre, a kamionokhoz. Hozzátette: szerencse, hogy a teherautók vezetőfülkéje jól fűthető, így a sofőrök meleg helyen tartózkodhatnak a hosszú várakozás ideje alatt.

A segélyszervezet területi vezetője közölte, hogy az ukrán határőrizeti szervektől kapott tájékoztatás alapján szombaton várhatóan mintegy150 kamion léphet be a szomszédos országba, így valószínűleg csökkenni fog a várakozó teherautók száma. A torlódás - erősítették meg a vámhivatal illetékesei - az ukrán hatóságok által megszigorított vámvizsgálat időigénye miatt alakult ki a Záhony és Csap közötti átkelőhelyen. Ukrajnába Magyarország felől a teherautók csak Záhonynál léphetnek be, így a sofőröknek nincs módjuk más átkelőhelyet választani.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását