2024. május 18. - Erik, Alexandra

Már 12 áldozata van a kórnak

Tizenkét olyan halálesetről értesült mostanáig az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), amely influenzás megbetegedéssel hozható összefüggésbe.
2011. február 9. szerda 16:21 - HírExtra
Csohán Ágnes tájékoztatása szerint kilenc betegnél az influenza H1N1 vírusának, háromnál pedig a B vírusnak a jelenlétét igazolták. Az áldozatok között egy öt éven aluli gyermek volt, hatan a 35-59 év közöttiek, öten pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartoztak.

A tizenkét ember közül nyolc - egy vagy több krónikus betegség miatt - az influenza szempontjából a fokozottan veszélyeztettek csoportjába tartozott, így jogosultak lettek volna a térítésmentes védőoltásra, de nem voltak beoltva. Egy embernél nem találtak kockázati tényezőt, három esetben még nem zárultak le az erre irányuló vizsgálatok - mondta Csohán Ágnes.

Hatvanöt új beteg részesült intenzív ellátásban influenzaszerű megbetegedés miatt a múlt héten, másfélszer annyi, mint az azt megelőző héten, míg a gépi lélegeztetést igénylő betegek száma csaknem a kétszeresére nőtt - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) osztályvezető főorvosa szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Csohán Ágnes elmondta, hogy az év ötödik hetében tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma; becsült adatok szerint csak a múlt héten 57 ezren fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal.

A betegek közül a múlt héten 311 embert utaltak be kórházba, vagyis a korábbi adatokhoz viszonyítva a kórházi felvételek száma is a másfélszeresére emelkedett. A kórházba beutalt betegek csaknem negyede gyermek - tette hozzá a főorvos.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását