2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szijjártó fél éven belül megszülethet

Hat hónapon belül megszülethetnek az ország átszervezése érdekében szükséges döntések - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
2011. február 11. péntek 16:53 - HírExtra
Mint az egyeztetések után Schmitt Pál az MTI-nek elmondta, a pártok alkotmánykoncepcióinak mindegyike tartalmaz fontos és értékes elemeket. A parlamenti pártok készítik saját alkotmánykoncepciójukat, amelyek mindegyikében fontos és értékes elemek vannak - mondta a Pál köztársasági elnök pénteken az MTI-nek azt követően, hogy a frakciók képviselővel tárgyalt a Parlamentben. Közölte: azért hívta magához a parlamenti frakciók képviselőit, hogy tájékozódjon a pártok elképzeléseiről és az alkotmányozás folyamatáról.

Mint mondta, a parlamenti pártok tervezetei véglegesítés alatt vannak; a már elkészült javaslatokat megkapta és tanulmányozta, azokban - fogalmazott - fontos és értékes elemek vannak. Schmitt Pál hangsúlyozta: mindegyik parlamenti pártot arra bíztatta, hogy vegyen részt az alkotmányozás folyamatában, így a parlamenti vitában is.

Mint elmondta, Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője mondott határozott nemet a részvételre.

A köztársasági elnök hozzátette: azt a véleményét hangsúlyozta a megbeszéléseken, hogy a parlamenti képviselőknek az alkotmányozás folyamatából nem szabad kimaradni.

Tájékoztatása szerint a Jobbik képviselője, Balczó Zoltán azt mondta, hogy pártja mindenképpen részt kíván venni a teljes alkotmányozási folyamatban, Schiffer András, az LMP frakcióvezetője pedig jelezte, a hétvégén döntenek arról, hogy milyen módon vesznek részt az alkotmányozásban, és hogyan kívánják a saját elképzeléseiket hasznosítani.

Schmitt Pál megjegyezte: az alkotmánynak emberöltők számára kell jogbiztonságot nyújtania, ezért megkülönböztetett figyelemmel kíséri az alkotmányozási folyamatot.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a siófoki frakcióülés miatt nem tudott részt venni a pénteki egyeztetésen, őt hétfőn várja az államfő. Az alkotmány-előkészítő eseti bizottság munkájáról Gulyás Gergely, a bizottság fideszes alelnöke tájékoztatta a köztársasági elnököt.

Schmitt Pál köztársasági elnök legutóbb november végén fogadta a parlamenti pártok képviselőit, akkor azért, hogy a legfőbb ügyész személyéről egyeztessen velük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását