2024. május 14. - Bonifác

Clinton: az USA nem áll senki mellé

Egyre többen követelik a demokratikus átmenetet Bahreinben. A vezetés már tankokat vonultatott fel a fővárosban. Hillary Clinton kijelentette, az USA nem akar senki mellé állni.
2011. február 17. csütörtök 10:42 - HírExtra
Kiszorítósdi

Szerda este folyamán a rendőrök könnygáz bevetésével kiszorította a tüntetőket a Gyöngy térről /Pearl Square/(olyan, mint a kairói Felszabadulás tér /Tahrir Square/). Úgy tűnik, a bahreini vezetés nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni, mint az egyiptomi: rendkívüli állapotot vezettek be, és a fővárosba, Manamába tankokat vezényeltek, hogy helyreállítsák a rendet.

Az USA nem akarja elkötelezni magát


Hillary Clinton, az USA külügyminisztere még decemberben járt a szigetországban, akkor úgy nyilatkozott, hogy Bahreinnek reformra van szüksége: „A legfontosabb a demokrácia, és ebben a tekintetben a pohár félig üres.”

Szerdai beszédében a külügyminiszter asszony kijelentette, hogy az Egyesült Államok nem áll egyik oldalra sem. „Az emberi jogok, és a demokrácia védelme nem jelenti azt, hogy akár a tüntetőket, akár a kormányt kellene támogatniuk.” Azt viszont fontosnak tartja Clinton, hogy minden ország tegyen lépéseket a demokrácia érdekében.

Forrás: The Washington Post/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását