2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem kellett jövedelem a luxushoz

Majdnem 90 millió forintot zsákmányolt különböző bűncselekményekből az a felsőzsolcai nő és társa, akikkel szemben többrendbeli lopás, csalás és okirat hamisítás miatt folyik eljárás.
2011. március 8. kedd 17:56 - HírExtra
A Miskolci Rendőrkapitányság a 41 éves G. E.-vel szemben jelentős értékre elkövetett betöréses lopás, közokirat hamisítás és csalás miatt folytat eljárást. A nyomozás eddigi eredményeit összegezve a rendőrség előterjesztéssel élt a gyanúsított és 32 éves férfi társának előzetes letartóztatásba helyezésére.

A nyomozás adatai szerint a 41 éves nő és társa még tavaly nyáron betört egy családi házba, ahonnan közel 23 millió forint értékben loptak el készpénzt, illetve ékszereket és rongálással 200 000 forintos kárt is okoztak.

A Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás során szerzett adatok birtokában kezdeményezte az elkövetők előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését. A taláros testület a vádlott által benyújtott egészségügyi állapotát igazoló iratok alapján a nő háziőrizertét rendelte el, amit később az eljárás további szakaszában megszüntetett így akkortól szabadlábon védekezhetett.

Mint utóbb kiderült, a 41 éves tettes az általa gyártott iratokkal igazolta: egészségügyileg nem javallott, hogy büntetés-végrehajtási intézetbe kerüljön előzetes letartóztatásának idejére. Ennek alapján a Miskolci Rendőrkapitányság később közokirat-hamisítás miatt is eljárást indított vele szemben.

Mindezek mellett arra is fény derült, hogy a felsőzsolcai nő egy pénzintézetben hamis iratokkal igazolva felvette egy elhunyt asszony hagyatékát, közel 50 millió forintot. Ennek alapján a rendőrség csalás, és az újabb közokirat-hamisítás miatt is vizsgálatot indított. E bűncselekmény elkövetésében a hatóság gyanúja szerint szintén társa volt a 32 éves sajóhídvégi férfi.

A felsőzsolcai G. E. ezidáig hatóság félrevezetése és lopás, míg társa csalás és közokirat-hamisítás miatt volt büntetve. Jelenleg mindketten bűnügyi őrizetben vannak a Miskolci Rendőrkapitányság fogdájában.

Az ügy érdekessége, hogy a gyanúsítottak nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel, ennek ellenére mégis luxus körülmények között élnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását