2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kinek a nevében alkotmányoz Orbán Viktor?

Kinek a nevében alkotmányoz Orbán Viktor? - teszi fel a kérdést az LMP. A párt tizenkét pontból álló kérdőívvel segít eligazodni az állampolgároknak, hogy az emberekre hivatkozó Fidesz-KDNP vajon tényleg az ő nevükben alkotmányoz-e.
2011. március 12. szombat 16:50 - HírExtra
A kinekaneveben.info honlapra ellátogatók a kérdések megválaszolása után megtudják, hogy hány kérdésben ért egyet velük Orbán Viktor - legalábbis a Lehet Más a Politika reményei szerint.

"A kérdések többek között érintik a jogállami garanciákat, az Alkotmánybíróság szerepét, a lakhatáshoz való jogot, világnézeti semlegesség kérdését, a természetvédelem fontosságát, a visszaható jogalkotás tilalmát, a jövő generációk jogait, vagy éppen az egyes közjogi intézmények élén állók újraválaszthatóságának korlátozását" - áll az LMP közleményében.

Az ökopárt kérdéssorozata rávilágít arra is, hogy egy tizenkét pontból álló, bizonytalan sorsú kérdőív nem biztosítja az állampolgári részvételt.

"Az alkotmányozáshoz valós egyeztetési folyamatra, széles társadalmi konszenzusra és elegendő időre van szükség. Az LMP szerint az új alkotmányt a 2014-ben megválasztott új Országgyűlésnek, vagy egy népszavazásnak kell megerősítenie" - teszi hozzá a parlament legfiatalabb pártja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását