2024. május 17. - Paszkál

Bedőlt a kormány költségvetése?

Az MSZP szerint a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozása azt bizonyítja, hogy megbukott a költségvetés. Szerintük Matolcsy Györgynek emiatt távoznia kellene a Nemzetgazdasági Minisztérium éléről.
2011. március 16. szerda 16:06 - HírExtra
Szanyi Tibor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: ha alig két és fél hónap elteltével módosítani kell egy költségvetést, "kulturált kormányok" be szokták látni, hogy a büdzsé megbukott. Véleménye szerint ezt támasztja alá az is, hogy az államháztartás hiánya az első két hónapban elérte az éves előirányzat 81 százalékát.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy az Európai Bizottság a jogsértési eljárás első lépéseként hivatalos felszólító levélben kért tájékoztatást Magyarországtól a távközlési ágazatra tavaly októberben kivetett különadóról. Szanyi Tibor azt mondta, belegondolni is rossz, hogy ha ilyen döntés születne, hogyan tudná visszafizetni ez a költségvetés a különadókkal begyűjtött "irgalmatlan tíz- és százmilliárdokat".

Az idei büdzsé - a stabilitási tartalék létrehozásával összefüggő - módosításáról szerdán dönt a parlament.

Szanyi Tibor kérdésre válaszolva részletesen szólt arról is, hogy a hétvégén Polgár Tamás, a Tomcat néven ismertté vált blogger becsapta, amikor álnéven arról számolt be neki, hogy "a Jobbikhoz köthető paramilitáris alakulatok" egy kettős fakeresztet állítottak fel a Heves megyei Gyöngyöspatán, és azt meggyújtva "tombolva kiáltoztak" az ott élőknek. A szocialista képviselő sajtótájékoztatón emelt szót az állítólagos akció ellen.

Ezzel kapcsolatban azt mondta: "az a képlet", amiről beszélt, valós, Gyöngyöspatán fekete egyenruhás figurák grasszálnak, néha rendőri felvezetéssel, a helyi cigányságot megfélemlítve. "Az már részletkérdés, hogy milyen szimbolikus atrocitások történtek vagy nem történtek" - tette hozzá, megjegyezve: ez a hír "több mint hihetőnek" tűnt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását