2024. május 17. - Paszkál

Elítélték Novák Elődöt

Becsületsértés vétsége miatt egy év próbára bocsátotta Novák Elődöt - a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselőjét - a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden - közölte a bíróság a Fővárosi Bíróság honlapján.
2011. április 26. kedd 16:46 - HírExtra
A közlemény szerint az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott fellebbezett. "A feljelentő polgári jogi igényét a bíróság egyéb törvényes útra utasította, mivel a kártérítés jogalapjának, illetve összegszerűségének bizonyítása a büntetőeljárás aránytalan elhúzódásával járt volna" - tartalmazza a bírósági közlemény.

Novák Előd egy a gyülekezési jog tárgyában született közigazgatási határozat felülvizsgálatát kérte, amelyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008. április 7-én tárgyalt. A tárgyaláson a felperesként jelenlévő Novák Előd az alperes Budapesti Rendőr-főkapitányság részéről megjelent és a tömegdemonstráció során parancsnoki feladatot ellátó rendőrt a tanúvallomása után többször "ávósnak", illetve "hazugnak" nevezte.

Ennek nyomán indult eljárás Novák ellen. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2009. január 6-án, tárgyaláson kívül hozott végzésében Novák Elődöt becsületsértés vétsége miatt egy évre próbára bocsátotta. Novák Előd tárgyalás megtartását kérte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

RufuszGedeon70
2011. április 28. 22:18
Nos... de ha egyszer az a rendőr tényleg hazudik, és úgy viselkedik, mint egy ávós, akkor Novák Előd (meg bárki más) józan paraszti ésszel mit mondjon rá, vagy mihez hasonlítsa? És igaz, mi igaz: sok, a rendszer kénye-kedve szerint mozgatta a rendőröket, mint a sakkbábukat, ami nem jogszerű, és amelyik rendőr ezt hagyta, az valóban elvesztette a becsületét...

http://kuruc.info/r/2/78141/
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását