2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Izraeli zászlót égettek a Kossuth téren

Elégettek egy izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésén, a fővárosi Kossuth Lajos téren felépített színpadon pedig egy lécekből ácsolt akasztófát helyeztek el, annak köteléről egy csokor szegfű és egy zacskó narancs lógott.
2011. május 6. péntek 19:25 - HírExtra
Az áprilisban megkezdett figyelemfelkeltő demonstráción a szakszervezetek kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. A rendvédelmi dolgozók jobb munkakörülmények kialakítását sürgetik, továbbá azt kérik, hogy korszerű védő- és munkaeszközöket kapjanak.

A demonstráció résztvevői Kossuth Lajos szobra előtt gyülekeztek már péntek reggel 10 óra óta; a folyamatosan duzzadó tömeg estére már pár ezer főt számlált. A demonstrálók a különböző szakszervezetek logóival ellátott formaruhákban jelentek meg, de például a tűzoltók - néhány kivételtől eltekintve - teljes bevetési ruhában voltak. A szakszervezeti és a nemzetiszínű zászlók mellett sok fekete lobogót lehetett látni a tüntetésen.

A menet

A tüntetők délután elhagyták a Kossuth teret és sípolva, kürtölve, dudálva az Akadémia utcán a Belügyminisztérium elé vonultak. A vonulás alatt és a minisztérium előtt több füstbombát is eldobtak; az Akadémia utcában hamarosan semmit sem lehetett látni. A Belügyminisztérium előtt néhány percre felsorakozott a párezres tömeg - többen azt skandálták: "gyertek ki, gyertek ki!" - majd lassan továbbindultak a József Attila utca és a József nádor tér felé.

A téren, József nádor szobránál, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál elégettek egy izraeli zászlót.

A rendezvény - komoly rendőri biztosítás mellett - békésen zajlik.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását