2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kadhafi megsebesült?

Franco Frattini újságíróknak azt mondta, hogy elhiszi, amit Giovanni Innocenzo Martinellitől, Tripoli katolikus püspökétől hallott, hogy "Kadhafi szinte bizonyosan Tripolin kívül van, sőt, valószínűleg megsebesült" a NATO légitámadásaiban.
2011. május 14. szombat 07:11 - HírExtra
Frattini szerint a "nemzetközi nyomás valószínűleg arra kényszerítette Kadhafit, hogy biztonságos helyen keressen menedéket" - idézte a politikussal készült tv-interjút a Corriere della Sera honlapja. "Hajlok arra, hogy csak Tripoliból és nem Líbiából menekült el" - mondta Frattini, "Líbia nagy ország, sivatagos övezetekkel" - fűzte hozzá. Az al-Arabíja hírtelevízió szerint egy líbiai kormányszóvivő cáfolta a Kadhafi megsebesüléséről szóló olasz értesülést.

Kadhafi Tripoliban lévő főhadiszállását több ízben bombázta a NATO, többek közt április 30-án, amikor vélhetően Kadhafi is az épületegységben volt, de sértetlen maradt. Az esetleges haláláról elterjedt spekulációk cáfolatául a líbiai televízió a héten felvételt sugárzott, amelyen Kadhafi szerdán törzsi vezetőkkel találkozott egy állítólagos szállodában Tripoliban. Frattini kétségbe vonta, hogy a felvétel azon a napon készült, és különösen azt, hogy Tripoliban.

Valószínűleg Kadhafi neve is szerepel majd azon a három líbiai nevét tartalmazó nemzetközi körözési listán, amelyet hétfőn bocsát ki a Nemzetközi Büntetőbíróság.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását