2024. május 13. - Szervác, Imola

Tovább egyeztetnek

A rendészeti szervek sztrájkbizottságának ülését követően, pénteken kora délután folytatódik a belügyminiszter és a rendvédelmi érdekképviseletek egyeztetése - közölte Árok Kornél, demonstrációs testület volt vezetője, akinek csütörtökön járt le e mandátuma.
2011. június 3. péntek 12:49 - HírExtra
A sztrájkbizottság péntek délelőtti ülésén elnököt választanak - mondta a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Árok Kornél közölte, hogy a sztrájkbizottság a Belügyminisztérium épületében tartja ülését, majd 13 órakor megkezdik a tárgyalást Pintér Sándor tárcavezetővel.

A tárgyalásoknak helyet adó minisztérium épületében újságírók nem várakozhatnak.
Csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, az érdekképviseleti delegáltak, valamint a parancsnoki kar képviselői a Parlamentben tárgyaltak. A kormányfő azt kérte, lehetőleg a hétvégéig zárják le az egyeztetéseket - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a megbeszélés után.

Az érdekképviseletek tájékoztatása szerint azoknak a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozóknak, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a szolgálatba, megadóztatják majd a nyugellátását, de a nyugdíjuk összege emelkedni fog.

A tárgyalások csütörtök délután a Belügyminisztériumban folytatódtak. Nagy Linda, a tárca szóvivője csütörtök este azt közölte az MTI-vel, hogy a délutáni tárgyaláson közeledtek az álláspontok , s még néhány kérdés felmerült, ezekről pénteken folytatódnak az egyeztetések.

A csütörtök délutáni megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke, Powell Pál azt mondta: "kaptunk egy új tervezetet, amely jelen pillanatában elfogadhatatlan a munkavállalói oldal számára".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását