2024. május 17. - Paszkál

Az OTP "térfogatnövelőt" szed

Az OTP csoport az oroszországi és a bulgáriai leánybankjával a legelégedettebb, s érdeklődést tanúsít kazahsztáni és türkmenisztáni bankok iránt - mondta Csányi Sándor.
2011. június 15. szerda 13:03 - HírExtra
A jó kazahok, türkök

Az OTP csoport az oroszországi és a bulgáriai leánybankjával a legelégedettebb, s érdeklődést tanúsít kazahsztáni és türkmenisztáni bankok iránt - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Vedomosztyi című orosz üzleti lapban szerdán megjelent interjúban.

Az OTP külföldi terveiről elmondta: Oroszországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Montenegróban, ahol a leánybankok jelentős piaci részekkel bírnak, az OTP azon van, hogy ezt a piaci részt megőrizze és növelje.

Vizsgálódnak

Romániában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában, ahol csekély az OTP piaci része, állandóan vizsgálják az újabb akvizíciók lehetőségeit. Azerbajdzsánban korábban szándékozott a csoport bankot vásárolni, s a tárgyalások már előre haladtak, amikor az OTP a válság miatt visszalépett - mondta.

"Jelenleg azt kutatjuk, milyen piacok lehetnek még érdekesek a csoport számára. Ez a volt Szovjetunió és Ázsia államaira vonatkozik. A lehetséges célpontok között van Kazahsztán és Türkmenisztán. Számunkra különösen fontos, hogy a piaci rész legalább 10 százalék legyen, s hogy ehhez megfelelő betétállomány járuljon" - jelentette ki.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását