2024. május 16. - Mózes, Botond

LMP: a "fehér könyvből" hiányoznak a Fidesz mutyizásai

A fővárosi LMP szerint a Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester által szerdán bemutatott, az elmúlt évek városházi örökségét összegző fehér könyvből kimaradtak a "Fidesz háttérembereinek részvételével megvalósult projektek".
2011. július 6. szerda 18:26 - HírExtra
Az ellenzéki frakció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezért inkább piszkosfehérre sikerült a dokumentum.

Az LMP fővárosi frakciója üdvözli a Tarlós István által bemutatott anyagot, sajnálják azonban, hogy néhány fontos "ügy" kimaradt a felsorolásból - közölték.

Hitelesebb lenne a könyv az LMP szerint, ha a "Fidesz által is érintett mutyi szagú eseteket" is magában foglalná. Példaként említették, hogy a Margit hidat tárgyaló rövid bekezdésből kimaradt, hogy az eredetileg becsült ár több, mint duplájáért - 13 milliárd helyett 30 milliárdért - valósult meg a felújítás egy "Fidesz közelinek tartott" cég közreműködésével.

A dokumentumból hiányzik az utcabútor tender is, melynek során 25 évre ingyen, vagy minimális összegért adtak át több ezer közterületi reklámfelületet, milliárdos veszteséget okozva ezzel a fővárosnak - írták.

Az LMP szerint a fehér könyv jó kezdet, azonban akkor tudják elhinni a fideszes városvezetés őszinte szándékát, ha nem politikai érdekek szerint válogatják az ügyeket.

Tarlós István délelőtt mutatta be újságírók előtt a főváros ötven legsúlyosabb problémájáról összeállított úgynevezett fehér könyvet, illetve annak rövidített változatát. Közölte, célja az volt, hogy bemutassa, milyen állapotban kezdte meg a munkát az új városvezetés.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását