2024. június 2. - Kármen, Anita

Megújult a Nagyszínpad

Megújult a Sziget fesztivál Nagyszínpadának világítás- és hangtechnikája, miközben a szerkezet méretében is nagyobb lett, a keddi "nulladik" napon fellépő Prince kérésére például egy frontális kifutóval.
2011. augusztus 4. csütörtök 17:07 - HírExtra
Több mint 30 kamion szállította az óbudai Hajógyári-szigetre a "mínusz egyedik" nappal hétfőn elkezdődő fesztivál nagyszínpadának építőelemeit és a felszerelendő fény- és hangtechnikai berendezéseket - tájékoztatta a Sziget Kulturális Szervezőiroda csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a méreteiben is bővülő szerkezet nem Prince kérésére változik, az amerikai énekes kedvéért azonban további elemekkel egészítették ki a színpadot a szervezők. Már az eredeti tervekben is szerepelt a két új, 100-100 négyzetméteres oldalkifutó, ezek mellett a nulladik nap sztárfellépőjének kedvéért a színpad elejére is épült egy 10 méteres kifutó.

További változás, hogy a Nagyszínpad két oldalán elhelyezett kivetítő falat méretében megduplázzák a szervezők, így már kétszer 60 négyzetméteres képernyőn lesznek követhetők a koncertek.
Magyarországon egyedülállónak számít a Nagyszínpad világítástechnikája is, ennyi intelligens lámpából álló rendszert ugyanis máshol nem lehet látni hazánkban. Prince kérésére a Sziget munkatársai még egy 96 lámpás led-rácsot is beépítettek a háttérbe, az építmény összsúlya így meghaladja a 200 tonnát.

A fesztivál a Nagyszínpad hangminőségét is fejlesztette: a még jobb lefedettség eléréséért a korábbi kettő helyett négy delay torony teríti célzottan a hangot a nézőtéren, míg a tökéletesebb hangzás érdekében a Meyer Sound legújabb fejlesztésű, digitális jelszóró rendszerét alkalmazzák a szervezők.

A színpadot többek között Prince munkatársai is megtekintették, és úgy találták, hogy az megfelel a hétszeres Grammy-díjas előadó koncertjéhez - szerepelt a kommünikében.

Augusztus 8-án Geszti Péter és zenésztársai avatják fel a megújult Nagyszínpadot, majd a másnapi Prince-koncertet követően naponta öt külföldi együttes zenél a helyszínen a hét végéig: mások mellett a Pulp, a Chemical Brothers, a Prodigy, a Thirty Seconds to Mars vagy a White Lies.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását