2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: a korrupciós ügyek nem maradnak lezáratlanul

A korrupciós ügyek nem maradnak lezáratlanul, felelőseik pedig, - ha a bíróság is úgy ítéli meg - valóban felelni fognak tetteikért - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya.
2011. augusztus 10. szerda 19:03 - HírExtra
Az MTI-nek küldött tájékoztatást amiatt adták ki, hogy a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Volner János szerdán kijelentette: az ellenzéki párt szerint az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik tartja fontosnak a "politikusbűnözők" elszámoltatását.

A vezető kormánypárt képviselőcsoportja emlékeztetett: már a választási kampányban megígérték és azóta is tartják magukat ahhoz, hogy a "közpénztolvajok, a hatalmukkal visszaélők, az elmúlt kormányzati ciklusokban pofátlanul mutyizó politikusok, a hírhedtté vált korrupciós ügyek szereplői" megkapják a méltó, a törvény által rendelt büntetésüket, függetlenül attól, hogy kormánytagról, országgyűlési képviselőről vagy éppen miniszterelnökről van szó. A kormányváltást követően 44 ügyben indult büntetőeljárás, 50 kiemelt korrupciós ügyben pedig már folyik vizsgálat - írták.

Azzal kapcsolatban, hogy Volner János azt mondta, a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztése ügyében a parlament fideszes többsége halogatja a döntést, a Fidesz megjegyzi: Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról nem a Jobbik és nem is Fidesz, hanem az Országgyűlés dönt majd. Az elszámoltatásban elkötelezett kormánypárt a bukott exminiszterelnök mentelmi jogának felfüggesztésére fog szavazni - zárul a közlemény.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását