2024. május 19. - Ivó, Milán

Zagyva élt a mentelmi jogával

Élt mentelmi jogával Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője, így vele szemben szabálysértési eljárás nem folytatható - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.
2011. augusztus 13. szombat 19:15 - HírExtra
A Jobbik nem tervez lépéseket az ügyben, mert Zagyva György nem a Jobbik, hanem a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) nevében vett részt a tüntetésen,.

A képviselőt péntek éjszaka, a Sziget Fesztivál bejáratának környékéről állította elő a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korábbi tájékoztatása szerint Zagyva György Gyulát és négy másik személyt rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt igazoltatták, majd állították elő.
Zagyva György Gyula még éjjel írásos nyilatkozatot fogalmazott meg, amely szerint mentelmi jogáról nem mond le - olvasható a rendőrség szombati közleményben.

A történtek előzménye, hogy a HVIM által a Sziget Fesztivál főbejáratához összehívott szimpatizánsok jegy nélkül próbáltak meg bejutni a rendezvényre.

Az MTI helyszíni tudósítója azt tapasztalta, hogy Zagyva György Gyula, a HVIM tiszteletbeli elnöke, a fesztivál főbejáratához szervezett tüntetésen - amelyet eredetileg a magas benzinárak elleni tiltakozásul a sziget területére hirdettek meg, de azt a rendőrség nem vette tudomásul, mivel a fesztivál helyszíne magánterületnek minősül a rendezvény idején - felszólította az embereket, próbáljanak együtt bemenni a rendezvény területére.

Ezt követően a mintegy hetven tüntető megindult a főbejárat felé, ahol biztonsági őrök és rendőrök fogadták őket; végül nem sikerült bejutniuk a fesztiválra.

A Jobbik szóvivője az Index.hu-nak szombaton azt mondta: Zagyva György Gyula nem a Jobbik, hanem a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevében vett részt a tüntetésen, ezért a Jobbik nem tervez semmilyen lépést az ügyben. "Ugyanakkor sajnáljuk a történteket, hiszen ez egy bejelentett tüntetés volt, így a felelősség a rendőrségé és a fesztivál szervezőié, akik nem voltak hajlandóak tárgyalni a tüntetőkkel" - tette hozzá Dúró Dóra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását