2024. május 17. - Paszkál

MSZP: a kormány hadilábon áll a tényekkel

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP szövetség tagjai igencsak hadilábon állnak a tényekkel. Ezt az ellenzéki párt Rétvári Bence KDNP-alelnök szerdai nyilatkozatára reagálva közölte az MTI-vel.
2011. augusztus 17. szerda 14:49 - HírExtra
Rétvári Bence az MTI-nek azt mondta, hogy az MSZP devizahitelezéssel kapcsolatos kilenc pontja közül többet a szocialista kabinet vetett el még 2009 tavaszán, és most több olyan intézkedést javasolnak ellenzékből, amelyet évekkel ezelőtt kormányzópártként megléphettek volna.
Az ellenzéki párt közleményében felidézte, hogy az MSZP által az elszabaduló devizahitelek kezelésére beterjesztett törvényjavaslatok egyikét sem szavazták meg a Fidesz és a KDNP több mint egy "év tétlenség után újabban igen tettre késznek mutatkozó képviselői".

A szocialista párt szerint egy "komoly kormányzati pozíciót is betöltő, ifjú pártpolitikustól" elvárható, hogy ha mást nem, a modern technológiát igénybe véve legalább néhány kattintásnyi időt szán arra, hogy utánanéz egy témának, mielőtt nyilatkozik róla. Rétvári Bencének talán azt az aprócska tényt sem kellett volna figyelmen kívül hagynia, hogy az MSZP előbb 2010 őszén, majd 2011 tavaszán is saját törvényjavaslatban dolgozta fel a bajba jutott devizahitelesek számára a szakma által megfogalmazott ajánlásokat, véleményeket - fogalmaztak. Feltették a kérdést, vajon miért nem szavazták meg az MSZP által benyújtott javaslatcsomagokat, ha azok - Rétvári szavai szerint - "a kormány által is javasolt intézkedéseket" tartalmazták.

A közleményben azt ugyanakkor rögzítették, hogy Rétvári Bence azon állítása, mely szerint "a szocialisták által hétfőn bejelentett pontok között szerepel az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által 2008-2009-ben előkészített, és az érintett minisztériumoknak, a Magyar Nemzeti Banknak, és a szakmai szervezeteknek véleményezésre megküldött javaslat", kétségtelenül megfelel a valóságnak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását