2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Jobbik félti a nyugdíjakat

A Jobbik szerint a nyugdíjak összegének csupán egyharmadára tartalmaz garanciát a Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat.
2011. december 8. csütörtök 14:59 - HírExtra
Sneider Tamás, az Országgyűlés szociális bizottságának jobbikos elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az előterjesztés alapján kizárólag a bruttó bérek 10 százalékát kitevő nyugdíjjárulék válhat biztosan az öregségi ellátás alapjává, míg a fennmaradó részt legfeljebb csak "kegyként" biztosíthatnák az időseknek.

Az ellenzéki képviselő közölte, a Jobbik - a kormányzati tájékoztatása hiánya miatt - egy "nyomozati csoportot hozott létre" annak kiderítésére, milyen szándékai is lehetnek a kabinetnek a nyugdíjakkal. Elmondása alapján az alapnyugdíj bevezetését valószínűsítik a jelenlegi törvényjavaslatból.

A jobbikos politikus szerint ezt a feltételezést erősíti, hogy a pénzügyi stabilitásról szóló indítvány két, nyugdíjfizetésről rendelkező paragrafusa ellentmond egymásnak.

Míg Matolcsy György egyik helyen arról ír, hogy az állami nyugdíjrendszerben az ellátási jogosultság nyugdíjjárulék fizetésen alapul, addig két törvényhellyel odébb már az szerepel az állami nyugdíjak kifizetésének fedezetét a Nyugdíjbiztosítási Alap biztosítja, amelyek fedezetét a nyugdíjjárulékok mellett a foglalkoztatók által e célra fizetett közterhek, a központi költségvetésből biztosított források és a törvényben meghatározott egyéb bevételek képezik - fejtette ki.

Mint mondta, a Jobbik az egyéni nyugdíjszámlák bevezetését szeretné elérni, így ugyanis szerintük mindenkinek világossá válna, a fizetéséből mennyi pénzt fordítanak későbbi ellátására, illetve mekkora jövedelemre is számíthat nyugdíjazása után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását