2024. május 6. - Ivett, Frida

Hajléktalanok a színházban

Hajléktalan embereket lát vendégül a Csendet akarok című produkció december 27-i, keddi előadásán a Katona József Színház A Város Mindenkié csoporttal együttműködve.
2011. december 25. vasárnap 11:54 - HírExtra
A csoportban hajléktalan és nem-hajléktalan emberek dolgoznak együtt a lakhatáshoz való jogért és a hajléktalan embereket sújtó kirekesztés, kriminalizáció és előítéletek ellen - olvasható a Katona József Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Csalog Zsolt Csendet akarok című művében, amelyet Fullajtár Andrea először 1998-ban, főiskolásként adott elő, egyes szám első személyben meséli el egy Budapesten élő hajléktalan nő életét.

Az egyórás előadásban, amelyet Zsámbéki Gábor rendezett, egy vidékről a városba kerülő nő múltja és jelene elevenedik meg, a rosszul sikerült házasságon és a munkahelye elvesztésén át a fedél nélküli mindennapok, a nyomorig taszító deklasszálódás leírásáig.

"A hajléktalanság kérdését ma leginkább tehetetlenség és érdektelenség övezi, ezért rendkívül fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk ezt a problémát. Reményeim szerint az előadás a maga eszközeivel hozzájárulhat ehhez" - idézi a közlemény Fullajtár Andreát, aki szerint a Katona és A Város Mindenkié csoport december 27-i akciója is éppen ezért lényeges gesztus.

A Csendet akarok keddi előadása után közönségtalálkozót tartanak, amelyen az érdeklődők Fullajtár Andreával beszélgethetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását