2024. május 7. - Gizella

Visszaélések Kínában

Több ezer párthivatalnok maga vette meg vagy illegálisan eladásra kínálta a szociális lakásokat, miközben több mint 14 milliárd forintnyi vesztegetésre is fény derült az ingatlanok ügyében.
2011. december 27. kedd 11:52 - HírExtra
Több mint 2.300 kínai párthivatalnok követett el visszaélést a szociális lakásokkal kapcsolatban 2011-ben - jelentette be a felügyeleti minisztérium és a Kínai Kommunista Párt központi bizottságának fegyelmi ellenőrző bizottsága. A bűnösnek talált hivatalnokok vagy maguk vásárolták meg az alacsony és közepes jövedelemmel rendelkezőknek szánt megfizethető ingatlanokat, vagy illegálisan megvételre kínálták azokat - áll a két szerv által közösen kiadott közleményben.

Az eset összesen mintegy 6.400 lakóépületet érint. A dokumentumból az is kiderül, hogy idén több mint 44.000 párthivatalnok mintegy 386 millió jüan (14,3 milliárd forint) értékű pénzt valamint árucikkeket szolgáltatott be, amit a megfizethető lakásokkal kapcsolatosan kenőpénzként küldtek nekik.

Kína a jelenlegi öt éves terv (2011-2015) alatt 36 millió támogatott lakás építését vagy felújítását tervezi, ezek közül idén 10 millió ingatlan építését kezdi meg, összesen 152,2 milliárd jüanes (5,6 ezer milliárd forint) befektetéssel. Jövőre a 2011-től elmaradva, 7 millió a központ által kitűzött hivatalos cél, a csökkenésnek - magukat megnevezni nem kívánó minisztériumi források szerint - pénzügyi oka van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását