2024. május 14. - Bonifác

Magyar kormány levelét megírta

Elküldte válaszait a magyar kormány az Európai Bizottságnak a testület által januárban indított három kötelezettségszegési ügyben - így a jegybank és az adatvédelmi hatóság függetlensége, valamint a bírák szolgálati idejének ügyében.
2012. február 17. péntek 14:37 - HírExtra
"...szerelmes könnyével azt is telesírta."

Elküldte válaszait a magyar kormány az Európai Bizottságnak a testület által januárban indított három kötelezettségszegési ügyben - így a jegybank és az adatvédelmi hatóság függetlensége, valamint a bírák szolgálati idejének ügyében -, továbbá két másik, szintén az Európai Bizottság által felvetett kérdésben: az igazságszolgáltatási rendszer működéséről és a média helyzetéről - közölte péntek kora délután a miniszterelnök szóvivője és a kormányszóvivő közös közleményében.

Szijjártó Péter és Giró-Szász András az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában kifejtette: a kabinet az elmúlt hetekben folyamatosan konzultált az Európai Bizottsággal és annak főigazgatóságaival, Orbán Viktor miniszterelnök pedig személyesen is egyeztetett José Manuel Barrosóval, a bizottság elnökével. A válaszlevelek ezen konzultációk alapján készültek - közölték.

Értékelni kell

"Az ilyenkor szokásos eljárás rendjének megfelelően a következő lépésben az Európai Bizottság feladata, hogy a válaszokat értékelje. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, számíthatunk arra, hogy az Európai Bizottság a továbbiakban is objektív, pártatlan, a kettős mérce alkalmazását kizáró, jogi és szakmai alapokon nyugvó értékelést készít" - írta a két szóvivő, hozzátéve, hogy a kormány elkötelezett az európai értékek mellett, és továbbra is készen áll a konzultációra az Európai Unió intézményeivel.

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön az mr1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a jogszabály-módosítási szövegeket rögzítő válaszlevél "semmilyen újdonságot nem tartalmaz", a magyar álláspont védhető, néhány ponton kell kiegészítést tenni, és "egy aránylag egyszerűnek mondható tárgyalássorozat előtt állunk".
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását