2024. május 19. - Ivó, Milán

Az MSZP elmondja, mit kellene csinálni

Az MSZP szerint a kormánynak azért kellene dolgoznia, hogy visszaszerezze a befektetők bizalmát, ahelyett, hogy minősíti, kategorizálja őket.
2012. március 6. kedd 15:52 - HírExtra
Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes ezt azzal kapcsolatban mondta az MTI-nek, hogy Orbán Viktor kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű-üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen úgy fogalmazott: a német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra. "Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is" - hangsúlyozta a kormányfő.

Az MSZP-s politikus ezzel kapcsolatban kifejtette: a "defenzív gazdaságpolitika", amely a hazai közvéleménynek azt üzeni, hogy a kormány megvédi az országot a "gyarmatosítóktól", nem vezet eredményre. A kabinet hibát követ el, amikor kategorizálja a befektetőket, különbséget tesz jó és rossz tőkések között, és "közellenségként" kezeli a bankokat, mivel a gazdaság élénkítéséhez beruházásokra és pénzre van szükség - tette hozzá.

Józsa István elmondta: a kormánynak vissza kell szereznie a befektetők bizalmát, ehhez pedig támaszkodhatna az MSZP hétpontos gazdaságélénkítő javaslatára, amely adó- és jogszabályváltozásokat kezdeményez ennek érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását