2024. május 18. - Erik, Alexandra

Enervált tőzsdei nap várható

A részvényárak előreláthatólag nem változnak érdemben a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a csütörtöki nyitásban, az MTI által megkérdezett szakértők nulla körüli nyitást várnak.
2012. június 14. csütörtök 09:34 - HírExtra
Nagy Bertalan, az Equilor Zrt. elemzője gyenge, nulla körüli nyitást vár csütörtökön a BÉT-en. A szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi befektetői hangulat enyhén negatív a spanyol leminősítések, a ciprusi hiteltárgyalásokról szóló hírek és a görög választások közeledése miatt.
Így a budapesti tőzsdén is várhatóan kivárnak a befektetők, vagy pozíciókat zárnak, ezért a részvényárak oldalazására, esetleg lefelé csorgására számít az üzletkötő.

Izbéki Ottó, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szintén oldalazásra számít, mivel a kedvezőtlen hírek miatt - spanyol, illetve ciprusi leminősítés - a nemzetközi hangulat kedvezőtlen. A befektetők ezért világszerte kivárnak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,95 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 16.962,98 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények közül az OTP és a Magyar Telekom erősödött, a többi gyengült az előző napi záráshoz képest.
A Mol ára 350 forinttal, 2,12 százalékkal 16.150 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 41 forinttal, 1,21 százalékkal 3.431 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,37 százalékkal 444 forintra nőtt, forgalma 307,3 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 490 forinttal, 1,34 százalékkal 36.000 forintra esett, a részvények forgalma 230,8 millió forint volt. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 77,2 millió forintos forgalomban 60 forinttal, 0,42 százalékkal 14.240 forintra gyengült. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.034,10 ponton zárt szerdán, ez 0,60 pontos, 0,06 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását