2024. május 14. - Bonifác

Jobbik: Ez tragédia lenne

A Jobbik szerint "tragédia" lenne, ha a kormány szándékainak megfelelően kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lenne a földtörvény.
2012. november 20. kedd 13:38 - HírExtra
Varga Géza a Jobbik szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az különösen aggályos, hogy a kormány úgy jelentette be a földtörvény kétharmados jogszabállyá nyilvánítását, hogy egyelőre nem tudni, pontosan milyen tartalommal fogadják majd el a jogszabályt.

Hangsúlyozta: ha a jelenlegi javaslatot fogadják el, akkor az csak a "Fidesz-közeli oligarcháknak, a külföldieknek és néhány Magoszos gazdának, vagyis a narancsbáróknak" kedvez majd.

A Jobbik ellenzi, hogy a földtörvény tervezete megnövelné a birtokméreteket, lehetővé tenné egy évnyi magyarországi telephely esetén a külföldiek számára a földszerzést, valamint elővételi jogot adna a jelenleg "strómanokon" keresztül magyarországi földeket művelő külföldieknek a területek megvásárlására, vagyis ezzel legálissá tenné a zsebszerződéseket.

Az MSZP hétfőn jelentette be: szintén ellenzik, hogy a földtörvény kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály legyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását