2024. március 19. - József, Bánk

Újra emberek közé hajthat

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetője, aki ellen most is hajtóvadászat folyik, akár újra járókelők közé hajthat.
2017. augusztus 20. vasárnap 11:11 - HírExtra
 

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta, más sejtekkel nem valószínű, hogy van kapcsolata, de ő maga megismételheti a terrortámadást akkor, ha érzi, hogy szorult helyzetben van, és így inkább másodszor is "mártírt" csinál magából, mint hogy hagyja magát elfogni.

Gyarmati István elmondása szerint Barcelonában van a legnagyobb muzulmán közösség, és bár a spanyolországi menekültek vannak a legjobban integrálva, muzulmán fiatalok hónapok alatt a propaganda hatására nagy számban radikalizálódtak. Mindenre és mindenkire pedig nem lehet felkészülni - tette hozzá.

Közölte továbbá: nincs konkrét összefüggés a merénylet és a Spanyolország felé erősödni látszó migrációs hullám között. Megjegyezte, bár Gibraltár felé rövidebb az út, de a szomszédos Marokkó jól szervezett állam, amelyik keményen bánik az illegális határátlépőkkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását