2019. május 20. - Bernát, Felícia

Megint az ENSZ-et szidta Szijjártó - és az EU-t is...

Az ENSZ nem tanult az EU hibáiból - mondta a világszervezet migrációs csomagjáról szólva a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán kedd reggel.
2018. október 2. kedd 15:48 - HírExtra
 

Szijjártó Péter kijelentette: az EU kudarcba fulladt migrációs politikája jelent meg az ENSZ elképzeléseiben, így például az a hazug állítás, hogy a migráció alapvető emberi jog, a migrációnál jobb sose történt az emberiséggel. Ezzel szemben alapvető emberi jog az, hogy az ember a saját otthonában nyugalomban, biztonságban élhessen. Ezt fenyegeti az EU és az ENSZ migrációs politikája - fejtegette a miniszter.

Az EU megdöbbentő módon egyszer sem állt ki az európai emberekért például a migráció biztonsági kockázatai, a növekvő terrorveszély témájában, és semmibe vette, hogy az unióban nincs egységes álláspont a migrációról - fejtette ki a külügyminiszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy egy ukrán nacionalista honlapon azzal vádolták, megsérti Ukrajna szuverenitását, szeparatizmust szít, a magyar külügyminisztert úgy reagált, hogy Ukrajnában tavasszal elnökválasztás lesz és a jelenlegi államfő népszerűsége "padlón van". Petro Porosenko vélhetően ezért kelt gyűlöletet a kisebbségek, elsősorban a kárpátaljai magyarok ellen - tette hozzá.

Jellemző erre a politikára, hogy miközben Magyarország támogatásával társulási szerződést köthetett Ukrajna az unióval, öt nap múlva már elfogadták Ukrajnában a magyar kisebbség kizárólagos anyanyelvi oktatását felszámoló törvényt - jegyezte meg Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását